Tesztelés befejezveTesztelt - okoskarkötőkTesztelt termékek

HUAWEI Honor Band 4 okoskarkötő teszt

HUAWEI Honor Band 4 okoskarkötő bevezető


  • 0,95 hüvelykes AMOLED nagy felbontású színes kijelző
  • Az HRM pulzusmérő funkcióval valós idejű visszajelzést kap, és bármikor, bárhonnan megtudhatja a pulzusszámát
  • Az intelligens HUAWEI Honor Band 4 okoskarkötő megjeleníti az időt, a dátumot, a megtett lépéseket, a távolságot és a kalóriát.
  • Ha hosszabb ideig ül, mint az előre beállított időtartam, az óra jelzi, hogy ideje mozogni.
  • Az óra vibrációval jelzi a ébredési időt.
  • Kíváncsi vagy az alvás minőségére? Az alvásmonitor funkció segít ellenőrizni az alvás minőségét.
  • Ha szinkronizálva van a telefonnal, az óra riasztást ad, ha a telefon több mint 10 méterre van az intelligens HUAWEI Honor Band 4 okoskarkötőtől.

Érdekel, megnézem az árát


Tesztelés állapota:
HUAWEI Honor Band 4 okoskarkötő
Tesztelve


 

Szállítás

Gyorsan megérkezett jól be volt csomagolva igényes a doboza, kinézetre is rendben volt maga az eszköz is rendesen be volt csomagolva még külön papír külön védőfólia van az okos karkötőn.

A csomagolás tartalmaz egy érzékelőt, amit fel lehet szerelni a cipőre, egy töltőt, és a karkötőt minősége jó, a gumi stabil erős nincsen semmi probléma használat közben is kényelmes nem volt zavaró.

huawei honor band 4 okoskarkoto 3 - HUAWEI Honor Band 4 okoskarkötő teszt

Indítás

Első használat előtt le kell tölteni hozzá egy applikáció ez már egy érdekes dolog volt letöltés után kéri az app, hogy töltsünk egy másik applikációt, amin keresztül regisztrálni kell. Indítás után még külön le kellett tölteni azokat az eszközöket, amikkel kompatibilis az okos karkötő.

Ez a megoldás nem felhasználóbarát, de meg lehet oldani, de azért eléggé kell vele kínlódni és az app. kér olyan dolgokhoz hozzáférést pl: névjegyek, amiről később kiderült nincs szükség, mert a karkötő nem jelzi ki hogy ki hív, vagy ki küld SMS-t. Igazából nem tudom miért van szükség arra, hogy jogosultságokat kérjen minden esetre túl lehet lépni ezen.

huawei honor band 4 okoskarkoto 6 - HUAWEI Honor Band 4 okoskarkötő teszt

Bluetooth párosítása elég egyszerű pár próbálkozás után normálisan kapcsolódott a telefonhoz. Viszont simán a telefonon keresztül nem fog működni, kapcsolódni, csak az eszköz applikáción keresztül lehet csatlakoztatni. Ha a csatlakozás megtörtént utána automatikusan szépen csatlakozik az eszköz, hogyha kapcsolatban marad a telefonnal, folyamatosan küldi a telefonra a kalória lépésszámláló távolság alvásidő adatokat.

Alapból látszik a töltöttség jelzés, dátum, idő viszont nem jó, hogy alig látszik, akinek jó a szeme az látja akinek a kevésbé jó a szeme az annak aztán nézni kell erősen azokat a miniatűr számokat. Hátrány, hogy nem forgatja el az adatokat.
Ha az eszköz nincs kapcsolatban a mobillal, akkor mikor legközelebb kapcsolatba kerül szinkronizálja az adatokat igazából a karkötő rész ennyit tud.

Használat

Ha kivesszük a karkötőből fel lehet tenni a cipőre elég ötletesen van megoldva a csatlakozás nem kell kifőzni a cipőfűzőt nem kell kínlódni vele csak be kell fűzni és bepattintani az érzékelőt. Erős pozitívum, hogy ha elfelejtettem feltenni és épp indulok futni akkor nem kell újra össze vissza kötözködni a cipőt. Automatikusan felismeri a módot így nem kell állítgatni, ahogy betettük a tartóba átvált a megfelelő módra, csak el kell indítani az applikációt és mehetünk is futni.

Ami nagyon fontos, hogy ha GPS nem indul el akkor nem fog menteni semmit, útvonalat sem tehát nagyon fontos hogy legyen elindítva a GPS és a jel meglegyen.
Többféle módon teszteltem igazából bármilyen futás intenzitást kibír elég erős a rögzítés intenzív futás, gyorsítás, lejtő fel-le, ki lett próbálva több helyen, gumis pályán, felfelé nagy sebességgel kis sebességgel teljesen stabil nincs nagy esély arra hogy elveszti az eszközt.

Érdekesség

Az alapadatok mellett találtam egy funkciót, ami nagyon jó bárkinek még akár profiknak is, a talajfogás minta van egy ilyen értékelés, ami azt jelenti, hogy a futás közben hova érkezünk talp, sarok, lábujjhegy ez nagyon érdekes számomra. Az amatőr sportolók általában sarokra érkeznek, ami ízületi és egyéb problémát okozhat. Helyen a talpa eső részér kell érkezni. Hogyha ezt figyeli az ember és a talajfogást próbálja javítani, akkor el lehet kerülni bizonyos sérüléseket.

huawei honor band 4 okoskarkoto 70 - HUAWEI Honor Band 4 okoskarkötő teszt

Amit nem mutat az app. az a magasság nem találtam meg benne azt, ha hegyen futok akkor mekkora az emelkedés és csökkenés. A kiértékelésben a kilométert tempó leggyorsabb tempó ezek a hasznos információk, talaj érintési idő. Méri még a lábfej dőlésszögét ez az adat futócipő választásnál hasznos nekem 12% os a lábdőlésem tehát nekem olyan fajta cipő kell, ami oldalról támaszt.
Vannak az applikációban edzéstervek kezdőknek, azt írja minden edzésnél, hogy idősebbeknek nem ajánlja hát ez elég érdekes miután ezek az edzéstervet inkább a kezdőknek és/vagy idősebbeknek jó.

Töltés

Egy feltöltéssel bírja napokig nagyon kényelmesen, érintőképernyős ezért kényelmesen lehet váltogatni a az infók között. A töltése egyszerű van egy kis USB csatlakozó csak simán bele kell dugni gyorsan feltöltötte az eszközt, elég jóra értékelem nagyon jól lehet használni a megszokott minőséget hozza.

Egyébként kiváló eszköz a hátköznapi futásainkhoz kicsit nehéz volt az üzembe helyezés, utána már hasznos társ a futáshoz.

 


Tesztelés eredménye

Minőség, kinézet - 8.8
Üzembe helyezés - 7.9
Használhatóság - 8.9
Ár, érték arány - 8.9

8.6

PONT

A tesztelés eredménye a különböző szempontok figyelembevételével.

Érdekel, megnézem az árát

kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb